Μαυρο Τσαι

Τα μαύρα τσάγια μας προέρχονται κατά κύριο λόγο απο Ινδία, Σρι Λάνκα και Κίνα. Κάποιες ποικιλίες ειναι για παράδειγμα το Darjeeling, Assam και Ceylon

 

Τα περιζήτητα αρωματισμένα τσάγια μας αποτελούνται απο υψηλής ποιότητας μαύρων τσαγιών , εκλεκτών συστατικών και φυσικών αρωμάτων και προσδίδουν έναν ολοκληρωμένο γεμάτο χαρακτήρα προσφέροντάς μας μια ελκυστική εμφάνιση και μια μοναδική γευστική εμπειρία.

 

Το μαύρο τσάι παρασκευάζεται από τα φύλλα ενός θάμνου που ονομάζεται Camellia sinensis. Με μια διαδικασία που ονομάζεται οξείδωση μετατρέπονται τεχνητά τα φύλλα από πράσινο σε σκούρο καφέ-μαύρο χρώμα. Αυτή η οξείδωση σημαίνει ότι τα φύλλα εκτίθενται σε αέρα που είναι πλούσιος σε υγρασία και οξυγόνο.
Μερικές από τις ιδιότητες του μαύρου τσαγιού είναι οι εξής :
Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα: Η κύρια ένωση του μαύρου τσαγιού που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού είναι τα αντιγόνα αλκυλαμίνης. Επίσης, οι τανίνες στο μαύρο τσάι προστατεύουν τον άνθρωπο από κοινές ασθένειες, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη.
Μειώνει το στρες: Οι ενώσεις της L-θεανίνης στο μαύρο τσάι μειώνουν το επίπεδο των ορμονών του στρες στο σώμα.
Βελτιώνει την πέψη: Η καθημερινή κατανάλωση μαύρου τσαγιού διατηρεί την υγεία του πεπτικού συστήματος, λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε τανίνες. Αυτές οι ουσίες σας βοηθούν να απαλλάξετε το έντερο από γαστρικές ασθένειες.
Συμβάλλει στη στοματική υγεία: Το μαύρο τσάι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στην διατήρηση της καλής οδοντικής υγείας. Περιορίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και, συνεπώς, μειώνει την συσσώρευση πλάκας. Οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο μαύρο τσάι σκοτώνουν τα επιβλαβή βακτήρια.
Αυξάνει την ενέργεια:
Το μαύρο τσάι βοηθά στην ενίσχυση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο και ως εκ τούτου θεωρείται πως είναι ένα δυναμωτικό ρόφημα. Η μέτρια ποσότητα καφεΐνης που περιέχει φέρνει το σώμα σε εγρήγορση, αυξάνει τον μεταβολισμό και βελτιώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου.
Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου: Το μαύρο τσάι θεωρείται επίσης αποτελεσματικό στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου, επειδή εμποδίζει τον σχηματισμό καρκινικών κυττάρων. Οι χημικές ενώσεις TF-2 στο μαύρο τσάι κάνουν τα καρκινικά κύτταρα να πέφτουν σε κατάσταση απόπτωσης, η οποία είναι ο αυτόματος θάνατός τους.
Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες: Τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μαύρο τσάι απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες, που είναι οι κύριοι λόγοι της αυξημένης πηκτικότητας του αίματος, της αρτηριοσκλήρυνσης και του καρκίνου.

1122 ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ

1125 ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ

1106 CARIBBEAN SUN

 

 

 

 

 

 

<clear:both;>

 

Δείτε τον Κατάλογο